Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), () – MERSİN Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği 8’nci Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu’nda turizm sektörünü masaya yatırdı.
15-22 Nisan Turizm Haftası nedeni ile Yıldız Düğün Salonu’nda yapılan sempozyuma, Anamur Kaymakamı Mehmet Kurduğlu, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Kasapoğlu, Anamur Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen, üniversite öğrencileri ve iş adamlarının katıldı.
ABD Florida eyaletindeki Üniversity Of South öğretim görevlisi Cihan Çobanoğlu, Hacıbayram Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr Muharrem Tuna, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Bildir ve Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi Esat Özata konuşmacı olarak katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinöz, turizmin bölge ve Türkiye için istihdam alanı geniş vazgeçilmez bir sektör olduğunu söyledi.
Çetinöz, Türkiye’yi 2018 yılında 40 milyon turistin ziyaret ettiğini ve bu ziyaretten yaklaşık 300 milyar dolarlık bir gelir elde edildiğini dile getirerek, 2019 yılında bu rakamların daha üst seviyeye çıkacağını sözlerine ekledi.
Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Kasapoğlu, akademisyenlerin bu tür sempozyumlarla gerek yatırımcılara gerekse yerel yöneticilere ve halka doğru bilgiler aktaracağına inandığını kaydetti. 
Kaymakam Kurdoğlu da bölge turizminin artık deniz güneş ve kum üçgeninden kurtarılması gerektiğini ifade ederek, "Anamur bu noktada oldukça şanslı bir kent, Antik kentleriyle, mağaraları ile tarihi ören kalıntıları ile ve mamure kalesiyle, onun ötesinde yaşayan Yörük kültürü ile kırsal turizmin cenneti olabilecek bir ilçedir" dedi.

FOTOĞRAF