ANKARA'nın Başkent oluşunun 96'ncı yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Ankara'nın Başkent ilan edilmesi nedeniyle verdiği resepsiyona Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.
Ankara Valisi Vasip Şahin, TBMM Meclis Başkan Vekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 4’üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Kurumahmut, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, seymenler ve Başkentlilerin de yer aldığı resmi törenlerin ilk adresi Anıtkabir oldu. Ankara'nın dört bir yanındaki okullardan Anıtkabir'e gelen öğrenciler EGO Genel Müdürlüğü'nün tahsis ettiği otobüsler tarafından taşındı. Başkentli öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan Türk Bayraklarını taşırken, kutlamaların bir diğer adresi 2’nci Meclis oldu. Başkan Mansur Yavaş’ın da yer aldığı devlet erkânı Cumhuriyet Müzesi'ni gezerken, 2’nci Meclis önünden Ankara Kalesi’ne kadar seymelerden oluşan korteji Başkentliler yol boyu alkışladı. Daha sonra Başkan Mansur Yavaş, Ankara'nın Başkent oluşunun 96'ncı yıl dönümü nedeniyle Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda bir resepsiyon verdi. Başkan Yavaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Ankara Valisi Vasip Şahin, TBMM Meclis Başkan Vekili Levent Gök, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Gamze Taşçıer, İbrahim Halil Oral, Durmuş Yılmaz, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yımaz,  Büyükelçiler ile Yabancı Misyon Şefleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
'BAŞKENT SIRADAN BİR YER DEĞİLDİR'
Türkiye’nin ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için sınır ötesine ‘Barış Pınarı Harekâtı’nı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar dileyen Başkan Mansur Yavaş, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Dünya tarihinde iki tür Başkent olduğuna dikkat çeken Başkan Yavaş, “Bazı Başkentler imparatorluk ve krallık merkezleri olarak hanedanlara ev sahipliği yapmış ve kültürlerin kaynaşma potası olmuştur. Bazı Başkentler ise ulusların modern dünya sahnesine çıkmasının göstergesi ve laboratuvarı olmuştur. Başkent Ankara da bu kapsamda, Türk gelişiminin mekânsal yansıması, Cumhuriyet değerlerinin mutfağı olarak tarihteki yerini almıştır. Düşman ordularına ‘dur’ denilen nihai yer olan Ankara, tüm dünyaya milletimizin bağımsızlığa ve hürriyete olan sevdasını bir kez daha kanıtlayan merkez haline dönüşmüştür. Başkent Ankara sıradan bir yer değildir. Var olanı kullanarak, var olanın sınırlarını aşma gayreti, hayal kurma özgürlüğü ve insan kalabilme onurudur. Başkent bizim sevdamızdır” dedi.