Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) başlatılan 'ANSAN'da Müzik Var' sloganlı müzik dinletisi yoğun ilgi görüyor.

ANSAN Güzel Sanatlar Galerisi'nde bağlama ve ses sanatçısı Mustafa Güler'in yönetiminde başlatılan müzik dinletisinde saz heyeti Mustafa Güler (bağlama), Alirıza Özden (bağlama) ile Kadir Kaya'dan (darbuka) oluşurken ses sanatçısı Ayşe Atlı da solist olarak sahneye çıktı.

Ayşe Atlı, repertuarında yer alan ve zihinlerde yer etmiş birçok neşeli halk türküsünü, türküseverler için yorumladı. Mustafa Güler de çaldığı bağlamasıyla bazı türküleri izleyenlerin de hep bir ağızdan eşlik etmesiyle seslendirdi.

Türkülerle keyifli dakikalar geçiren izleyiciler, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu. ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl müzik dinletisine emeği geçenlere teşekkür etti. Çakcıl, "ANSAN, türkülerin, şarkıların, şiirlerin susmadığı, yazarların, şairlerin kitaplarını tanıttığı, edebiyatçıların buluştuğu, resim, seramik ve heykel sergilerinin açıldığı, sanat çalıştaylarının yapıldığı bir mekân olarak sanatçılarımıza, sanatseverlere hizmet veriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI