FOTOĞRAF Sanatçısı Meriç Aktar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen seminerde fotoğraf ve fotoğrafçılığı anlattı. Öğretim görevlisi Fırat Ata’nın moderatörlüğünü yaptığı programa, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.
Antakya Meslek Yüksekokulu Hüsamettin Doğan konferans salonunda gerçekleşen söyleşi programında konuşan fotoğraf sanatçısı Meriç Aktar, 7 yıl önce başladığı fotoğrafçılık hayatında her geçen gün kendini geliştirdiğini ve çektiği fotoğrafların uluslararası mecralarda yayınlandığını belirtti. Özellikle doğa manzaralı fotoğraflarının, National Geographic’de kabul gördüğünü ve çektiği fotoğraflardan dolayı ödüller aldığını ifade eden Aktar, sözlerine şöyle devam etti: “Fotoğrafta mutlaka bir insan objesinin olması gerek. Çektiğiniz her fotoğrafın bir anlamı olması gerekiyor ve o fotoğrafı en güzel şekilde çekmek için çaba göstermelisiniz. Nasıl ki başarı tesadüfen olmuyorsa, iyi fotoğrafı yakalamakta emek gerektiriyor. Fotoğraf çekerken şansı da yanınıza alırsanız mükemmel eserler çıkarabilirsiniz."
Sanatçı Meriç Aktar, seminerde öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Program sonunda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Soner Soylu, fotoğraf sanatçısı Meriç Aktar’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

FOTOĞRAFLI