ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), yeni sezonu '9. Senfoni'yle açıyor.

Dünyaca ünlü Alman klasik müzik bestecisi Ludwig van Beethoven'ın en etkileyici eserleri arasında yer alan '9. Senfoni', bestecinin 250'nci doğum günü anısına Antalya'da seslendirilecek. Antalya DOB, 2019-2020 Sanat Sezonuna 'Açılış Konseri' ile merhaba diyecek. Açılış Konseri'nde Antalya DOB sanatçılarının güçlü yorumuyla sahnelenecek Beethoven'ın '9. Senfoni'si, 5 Ekim Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluşacak. Beethoven'ın sağır olduktan sonra bestelediği 9. Senfoni, insan sesinin kullanıldığı ilk senfonik eser olma özelliğini de taşıyor. Bu eser, büyük sanatçıyı, işitemediği için hasretini çektiği 'insan sesi'ne ulaştıran ve sanatçının bütün senfonilerinde anlatmak istediği şeylerin yalnızca 'insan sevgisi'nde bulunabileceğini hatırlatan bir eser.

Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Cemi'i Can Deliorman yönetirken, Antalya DOB korosunu şef Mahir Seyrek çalıştırdı. Gecede soprano Aslı Ayan, mezzo-soprano Medine Tuganova, tenor Göksay Yaran ve bas Engin Suna solist olarak sahne alacak.

Dünyada ilk kez 1824 yılında Viyana'da Karntnerthor Tiyatrosu'nda seslendirilen 9. Senfoni, klasik müzik repertuvarının en iyi eserleri arasında yer alıyor. 9. Senfoni'nin dördüncü ve sonuncu bölümlerini ise Alman şair Friedrich Schiller tarafından yazılan 'Neşeye Övgü' oluşturuyor.

Fiyatları 15, 35 ve 50 TL arasında değişen konserin biletleri, Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilecek.