Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) ve Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) 'Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla 'Şehitleri Anma Konseri' düzenledi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki konser, Çanakkale şehitleri ve geçen hafta yaşamını yitiren Antalya DOB'un koro sanatçısı Hakan Hıçkıran anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Antalya DOB'un çocuk korosunun da yer aldığı konserde, orkestrayı şef Tolga Taviş, koroyu Mahir Zeyrek yönetirken, soprano Sema Çavuşoğlu Suna, mezzosoprano Sibel Kızılateş, tenor Devrim Demirel, bas Engin Suna solist sanatçı olarak, Eftal Tekergölü başkemancı, Alpay Aksum da anlatıcı olarak sahneye çıktı.

Konserde emekli orgeneral Aytaç Yalman'ın birçok şairin şiirlerinden, şehit asker mektuplarından ve diğer kaynaklardan derlediği libretto üzerine 2007 yılında besteleyip kurguladığı 'Vatan Sevgisi', 'Tarih Boyunca Verilen Mücadele ve Savaşlar', 'Şahadet Öncesi', 'Şahadet Anı ve Haberi', 'Şahadet Sonrası Huzur ve Gurur' adlı eserleri yorumlandı.

Eser içerisinde yer alan 'Yara Nisandır', 'Bu Vatan Kimin?', 'Selam!', 'Bu Dağlar', 'Uyanın', 'Haydi Oğlum', 'Akşam Olur', 'Oğlum Tek Yongam Sensin', 'Gidip te Gelmemek Var', 'Unutulmak Ölmektir', 'Anlamadım Vurulduğumu' adlı bölümler opera diliyle seslendirildi.

FOTOĞRAFLI