Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYALI mozaik sanatçısı Rabia Alagöz, İtalya'nın Sardunya (Sardinia )Adası'nda bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek 'Uluslararası Sardinia Çağdaş Mozaik Sanatı Sempozyumu'na davet edildi.

İtalya, Türkiye, İsrail, Avustralya, Arjantin, Brezilya, Rusya, Sırbistan'dan katılacak ünlü mozaik sanatçıları, 1-16 Ağustos'ta Sardunya Adası'nda düzenlenecek Uluslararası Sardinia Çağdaş Mozaik Sanatı Sempozyumu'nda buluşacak. Sempozyum kapsamında 13 gün sürecek atölye çalışmasında farklı tekniklerle mozaik eserler üretilecek. Sempozyumun son 3 gününde ise mermer, cam, çakıl taş ve beton gibi malzemelerden oluşturulacak duvar panoları, Capuchin Kardeşler Manastırı'nda sergilenecek. Eserler sempozyumu düzenleyen derneğin koleksiyonuna alınacak.

Türkiye'yi ve Antalya'yı İtalya'da temsil edecek mozaik sanatçısı Rabia Alagöz, "İki sanatçı arkadaşımız daha katılacaktı. Onlar mazeretleri nedeniyle gelemiyor. Dolayısıyla yalnızca ben gidiyorum. Ülkemizi ve Antalya'yı gururla temsil edeceğim. Çok sevinçliyim, heyecanlıyım, mutluyum" dedi.

Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda eserleri dereceye giren ve birçok ödül alan Rabia Alagöz, halen halk eğitimi merkezlerinde açılan mozaik kurslarında kurs veriyor.

FOTOĞRAFLI