Aslı DURAN/ANTALYA, () - Antalya Genç İşinsanları Derneği (ANTGİAD), Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu 2 ve 3. kademeye konferans sınıfı açarak özel bireylerin eğitimine katkı sağladı.

ANTGİAD, Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2 ve 3 kademede özel eğitim gören öğrencilerin okul eksikliklerini tamamladı ve okula konferans sınıfı açtı. Açılışa Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz, ANTGİAD yönetim kurulu üyeleri, okul müdürü Gökmen Güler ve özel öğrenciler katıldı.

EĞİTİME ÖNEM VEREN DERNEK

Eğitime ANTGİAD olarak çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Cengiz, okuldaki materyal eksiklerini tamamladıklarını ve öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için konferans sınıfı açtıklarını anlattı. ANTGİAD'ın daha önce Kepez'de bulunan Fatma Parıltı İlkokulu'na bilişim sınıfı kazandırdığını anlatan Cengiz, “İlkini Kepez'de, ikincisini Döşemealtı'nda, üçüncüsünü Muratpaşa'da, dördüncüsünü Manavgat'ta yaptığımız bilgi yarışmaları etkinlikleri var. Hedefimiz 19 ilçede bu etkinlikleri sürdürmek. Bugüne kadar 2 bin öğrencimize bilgisayar, tablet ve bisiklet yardımı yaptık. Bu ANTGİAD'ın yereldeki gücünü göstermektedir. Bu özel eğitim okulunda konferans sınıfını yaptık, okulun eksiklerini tamamladık. Umarım burada öğrencilerimiz çok güzel programlar yapar" dedi.

KEPEZ'DEKİ KODLAMA EĞİTİMİNİN TEMELİNİ ANTGİAD ATTI

Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise “Bugün Kepez'de 40'a yakın bilişim sınıfı açtık ve o okullarda robotik kodlama eğitimleri veriliyor. Bize bu fikri veren Fatma Parıltı İlkokulu'na bilişim sınıfı açan ANTGİAD'tır. Sonra bu bilişim sınıflarını geliştirip başka fonksiyonlar yükleyip 5-10 okulda bunları açtık. Daha sonra Türkiye'de kodlama eğitimi çok meşhur oldu. Bilişim sınıflarında kodlama eğitimi verirken geliştirdik. Ve Türkiye'nin en büyük kodlama merkezlerinden birini Kepez Belediyesi olarak öğrencilerin hizmetine sunduk. 6 yaşında çocuklar yapay zekaya sahip araçlar üretiyor. Daha ilkokulda robot yapmasını öğreniyor. Biz bunlardan dolayı gurur duyuyoruz. Bunun temelini ise ANTGİAD'ın Fatma Parıltı İlkokulu'na açmış olduğu bilişim sınıfıdır. İşte sivil toplumculuk, dernekçilik budur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından özel öğrenciler şarkılar söyleyerek dernek üyeleriyle sahnede dans etti.

FOTOĞRAFLI