NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nde otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü aşçılık programına yeni başlayan öğrencilere 'önlük giyme' töreni düzenlendi.
Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan İbiş, Lokantacılar Odası Başkanı Yüksel Erden, Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Aşçılık programına en yüksek puanla yerleşen öğrenci olan Zeynep Erdoğan, "Bu programı yemek yapmaya olan ilgim sayesinde tercih ederek birincilikle kazandım. Okula başladığım günden beri aşçılığın sadece yemek yapmak olmadığını gece-gündüz demeden farklı tarifler keşfederek yeni lezzetler ortaya çıkarmak ve yemeklerdeki estetiğin bir matematiği olduğunu öğrendim. Amacım, Türk mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası arenalarda temsil edebilecek düzeyde donanıma sahip olan aşçılar arasına girmektir" dedi.
Aşçılık bölümünün ve laboratuarının ciddi maliyet gerektirdiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise, bununla ilgili gerekli düzenlemeleri de titizlikle yaptıklarını kaydederken, "İlerleyen zamanlarda Türk mutfağının güzel bir şekilde insanlara sunulduğu mekanlarda öğrencilerimizi görmekte nasip olur diye düşünüyorum. Niğde’de değil, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında mesleklerini severek ve zevkle icra ederlerken görme fırsatı elde ederiz" dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler, aşçı önlüklerini giydi.