Ahmet ACAR/DEMRE, () - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80'inci yıl dönümünde Antalya'nın Demre ilçesinde törenlerle anıldı.

Demre'deki ilk tören Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Ardından Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda Atatürk'ün anma programına geçildi. Alandaki ve salondaki törenlere Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, MHP İlçe Başkanı Mustafa Demirel, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Tural, daire amirleri, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Salondaki kutlama da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrenciler, Atatürk'le ilgili şiirler okudu. Koro, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan bir konser verdi. 10 Kasım Atatürk Belgeseli izlendi. Harun Karakuş adında bir öğrenci 'Sarı Zeybek' adlı bir folklor gösterisi sundu. 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI