Ahmet ACAR/KAŞ, () - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde törenlerle anıldı.

Kaş'taki ilk tören Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Törene Kaymakam Ulaş Akhan, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Ardından anma töreni İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Buradaki törende de saygı duruşu yapıldı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler, Atatürk ve Cumhuriyet şiirleri okudu. Atatürk'ün yaşamını ve devrimlerini anlatan bir tiyatro gösterisi yapıldı. İki öğretmen ve bir kız öğrenci, Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküleri seslendirdi. Atatürk konulu düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Yarbay Erçin Birsen yaptı. Birsen, Atatürk'ün çağının en büyük lideri, Türk ulusunun önderi olduğunu belirterek, "O tüm dünyaya örnek olacak bir mücadelenin sonunda Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Kurduğu cumhuriyet ve açtığı çağdaş uygarlık yolu ile Türk ulusunun çağdaş dünyadaki yerini almasın sağladı. Onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI