ANKARA, ()-GAZİ Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80’inci yıldönümünde Mamak’ta anıldı.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen anma törenine, Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğretmenler, öğrenciler  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 09.05’te saygı duruşu ile başlayan programda, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Atatürk Kıyafetleri Defilesi’ izleyenleri büyüledi. Atatürk kıyafetlerinin ve geçmişten günümüze 94 parça kıyafetin yer aldığı defile ayakta alkışlandı.

Ebediyete intikalinin 80’inci yılında Atatürk’ü büyük bir saygı ve özlemle andıklarını belirten Mamak Kaymakamı Polat, “Atatürk’ün bıraktığı bu güzel mirasa her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla sahip çıkıyoruz” dedi.

Atatürk’ün arkasından kendisi gibi güçlü bir nesil bıraktığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, “Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80’inci yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI