BÜYÜK Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Manisa'ya gelişinin 94'üncü yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Manisa gelişinin 94'üncü yıl dönümü kutlamaları Manisa Garı'nda düzenlenen törenle başladı. Buradaki törene, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Komando 1. Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Sebahattin Kalkan, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Ulusoy, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu, Ramazan Burak Aslay, Ertuğrul Yıldırım, Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, ilçe belediye başkan yardımcıları, ilçe kaymakamları, askeri erkan, Manisa Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende, temsili olarak Atatürk'ün Manisa'ya gelişinde kullandığı trenin istasyona yanaşmasıyla birlikte trendeki öğrenciler, inip Türk bayrağını Vali Ahmet Deniz'e teslim etti. Vali Deniz'in baydrağı teslim almasının ardından, törene katılanların oluşturduğu kortej Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Bazı esnaf ve vatandaşlarda işyerlerinin önün ve evlerinin balkonlarından kortej Türk bayrağı sallayıp, alkışlarla destek verdi. Minik öğrenciler de ellerinde Türk bayrakları ile korteji selamladı.

ATA'NIN ANITINA ÇELENKLER SUNULDU

Cumhuriyet Meydanı'na ulaşıldığında buradaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na sırasıyla Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve siyasi partilerin çelenkleri sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi:

"Bugün, Cumhuriyetimiz'in kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Manisamıza gelişinin 94'üncü  yıl dönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan bir güneş gibi doğan Ulu Gazi, yüksek askeri dehası ve vatan sevgisi ile iman dolu Türk halkını çevresinde toplamayı başarmıştır. Türk Milleti'nin küllerinden yeniden doğmasını sağlamış ve kelimenin tam anlamıyla bağımsızlık destanı yazmıştır. İstiklal Harbi'nin ardından Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları tüm dünyaya örnek olacak kalkınma hamlesi başlatmış ve bugünün güçlü Türkiye'sinin temellerini atmıştır. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal 1925 yılının sonbaharında bir yurt gezisine çıkmıştır. Manisalılar, bu seyahatte Mustafa Kemal Paşa'nın Manisa'yı da ziyaret etmesi için davet etmişlerdir. Bu amaçla Manisa adına, Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe ve milletvekilleri Reşad ve Kemal Beylerden oluşan heyet Balıkesir'e giderek Gazi ile görüşmüşlerdir. Manisa heyetine sıcak ilgi gösteren Gazi Mustafa Kemal gelen heyete, Manisa'yı ziyaret edeceğini söylemiştir."

ATA'NIN FOTOĞRAFLARI SERGİLENDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören programının ardından kutlama programı Fatih Sergi Salonu'ndaki Atatürk fotoğrafları ve eski Manisa fotoğrafları sergisinin açılışı ile devam etti. Serginin açılışına Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğindeki protokol üyeleri tarafından yapıldı. Kesilen kurdelenin ardından açılışa katılanlar sergiyi gezdi.

MANİSA, ()

FOTOĞRAF