Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, () - MERSİN'de, Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 96'ncı yıldönümü düzenlenen törenle coşku ile kutlandı.
Kutlamalar Mersin Garı'nda başladı. Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, gazilerin oluşturduğu temsili milis kuvvetlerini taşıyan treni karşıladı. Trenden inen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, Türk Bayrağı'nı öperek Vali Ali İhsan Su'ya teslim etti. Aynı şekilde bayrağı öperek teslim alan Su da, Cındız'a çiçek takdim etti. İl protokolünün diğer üyeleri ve vatandaşların da yer aldığı heyet, daha sonra bando eşliğinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Alanı'na yürüdü. Burada devam eden kutlama programında Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Çeşitli tarihlerde ilimizi 10 kez şereflendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum. Milletimize ve Mersinimize yaptıkları için binlerce kez teşekkür ediyorum. Cenab-ı Mevlam, Atatürk gibi liderlerden kentimiz ve vatanımız için mücadele eden kahramanlardan milletimizi mahrum bırakmasın. Aziz milletimizi vatanı ve devleti ile birlikte sonsuza kadar var etsin" dedi.
Tören halk oyunları gösterilerinin sunulması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ