YAŞAR Üniversitesi'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için anma töreni düzenlendi. Törende, Atatürk'le ilgili kişisel izlenimlerini paylaşan Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi  Trevor John Hope, Atatürk'ün insan bilimlerine verdiği değeri vurguladı.

Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlenen törene akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı. Atatürk büstünün önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören Rektörlük Konferans Salonu'nda devam etti.

'BİZ'DEN SAYILDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Törende konuşan Dr. Trevor John Hope, "Bu törene katılabildiğim için, bugün toplanmış olan bu toplumun bir parçası olduğum için, bu 'Biz'den sayıldığım için çok mutluyum ve bunun büyük bir onur olduğunun farkındayım. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Sayın Mustafa Kemal Atatürk, çok sevdiğim ve dünyada eşi olmayan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin ve 6 sene boyunca üyesi olduğum bilim ve eğitim yuvası, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin kurulmasını da sağlamıştır. Bu kurumları göz önünde bulundurarak Atatürk'ün insan bilimlerine verdiği değeri hatırlamamız bence önemlidir. Ayrıca iyi bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti'nin en onurlu davranışlarından biri olan ve elbette bilimsel misafirperverlik olarak adlandırılabileceğimiz başka bir faaliyet de, Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla Almanya'dan kaçan ve aralarında tarihçi, arkeolog ama özellikle birçok edebiyatçı bulunan Yahudi bilim insanlarının Türkiye'deki üniversite ve müzelerde konuk edilmesidir" diye konuştu.

BÜYÜK MİRASLA GURUR DUYUYORUZ     

Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisiyle büyüyen çocuklar olduklarını söyleyen Yaşar Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Batuhan Özdoğan da, "Bizler Türk gençleri olarak onu her zaman kararlılığı, dik duruşu ve sağlam iradesiyle hatırlayarak, geleceğe bıraktığı bu büyük mirasla gurur duyarak anacağız" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI