ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Birleştirilmiş Meslek Komiteleri Toplantısı'nda odanın eski başkanlarını ağırladı.

ATB Yönetim Kurulu eski başkanları Ahmet Acar, Nurettin Utku, İlhami Kaplan ve meclis eski başkanları Niyazi Çetin ile Hüseyin Cahit Kayan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantı, ATB Başkanı Ali Çandır ve Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında yapıldı. 7 Meslek Komitesi üyeleri ile Disiplin Kurulu üyelerinin bulunduğu toplantıda konuşan ATB başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı'ndan Zeytinpark'a, hayvan borsasından tarım raporlarına kadar birçok konuda Borsa'nın çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Başkan Çandır, üyelerine kaliteli hizmet sunma anlayışı ile çalıştıklarını belirterek, ATB'nin Akdeniz Bölgesi'nde oda ve borsalar arasında ilk borsa olarak TSE IS0-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini ve 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldığını anımsattı.

'BAYRAĞI SİZDEN DEVRALDIK'

99 yıllık geçmişe sahip ATB'nin Antalya'nın en önde gelen kurumları arasında yer aldığına dikkat çeken Çandır, "Biz bayrağı sizlerden devraldık. Umuyorum sizlerin çalışmalarını kendimize referans alarak iyi şeylere imza atmışızdır. Biz genelde bugünü hatırlarız ama yarınlara sağlıklı gidebilmek için düne de bakmak gerek. Bizler vefaya inanan insanlarız. Bizler geçmişi anacağız ki yeni nesil de hepimizi ansın. Borsa olarak iyi bir ekiple çalışıyoruz. Tarımda ve kentin birçok sorununda söz sahibiyiz" dedi.

ESKİ BAŞKANLARDAN DUYGUSAL MESAJLAR

1999-2001 yılı arasında başkanlık yapan Ahmet Acar, Borsa'nın kurumsal yapıya kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Sevinerek görüyoruz ki Başkanımız Ali Çandır ve ekibi iyi bir kurumsal yapı oluşturmuş. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizleri davet edip borsa ailesiyle buluşturdukları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2002-2005 yılları arasında başkanlık yapan Nurettin Utku da "Her şey geliyor gelip geçiyor. Dostluklar, kardeşlikler kalıyor. Ali Çandır Başkanıma daveti nedeniyle teşekkür ediyorum. Unutmuyorsun, inşallah sen de unutulmayacaksın" dedi.

2005-2008 yılları arasında başkanlık yapan İlhami Kaplan da şunları kaydetti:

"ATB çalışan personelinden yönetimine kadar göğsümüzü kabartan bir kurum. Borsa, yıllardır ciddi performans göstererek adından çok güzel söz ettiren bir kurum. Bu hepimizi gururlandırıyor, emeği geçen herkesi kutluyorum. Ticaret borsasının bir ferdi olmaktan her zaman gurur duydum. Eski dostlarımızla bizi buluşturan Ali Başkan'a teşekkürler."

1997-2008 yılları arasında meclis başkanlığı yapan Niyazi Çetin, davet nedeniyle Başkan Çandır'a teşekkür etti.

2009-2018 yılla arasında meclis başkanlığı yapan Hüseyin Cahit Kayan, 1983'te girdiği Borsa'nın her kademesinde görev yaptığını belirterek, "Burada bir aile yapısı var. Kolektif bir anlayış var. Borsamız, Antalya tarımı ve ekonomisinde lokomotif bir kurum olarak her yerde söz sahibi. Bizleri bir araya getiren Ali Başkan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantının ardından Nurettin Utku, Ali Çandır'a "Din, Bilim, Uygarlık ve Atatürk" isimli kitap hediye ederken. Çandır, konuklara Zeytinpark'ta yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı takdim etti.