ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' (UR-GE) desteği kapsamında yürüttüğü 'ATSO Tarım Kümesi Projesi' ikinci yurtdışı faaliyetini Kenya'nın Nairobi şehrine düzenledi.

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet ilk olarak Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu ve Ticaret Müşaviri Murat Can Kılınç'ı ziyaret etti. Heyet, Kenya pazarı hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Miroğlu ve Ticaret Müşaviri Kılınç'ın da katılımlarıyla 8 Ekim 2019 tarihinde Nairobi'de gerçekleştirilen B2B-ikili iş görüşmeleri etkinliğine Kenyalı firmaların ilgisi yoğun oldu. Heyet, 200'e yakın görüşme gerçekleştirdi. Kenya tarım sektörünün önder firmalarının ATSO Tarım Kümesi firmalarıyla bir araya geldiği görüşmelerde olası uzun vadeli işbirlikleri için ilk adımlar atıldı.

ATSO Tarım Kümesi heyeti, Kenya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Başkan Yardımcısı Fatma El Maawy ve Tarım Komitesi Başkanı Lucy Muchoki ile görüştü.

ATSO yönetim kurulu üyesi Zeki Erdoğan, yaptığı açıklamada "Firmalarımız uzun bir süredir jeostratejik konumu itibariyle ticaret ve yatırım için doğal bir cazibe merkezi olan Kenya'yı inceliyorlardı. Bölgesindeki ülkelere nazaran istikrarlı siyasi hayatının yanı sıra güçlü ve gelişen tarım sektörü ile de Kenya; Doğu Afrika pazarını hedefleyen firmalar için en uygun başlangıç noktası. Birçok uluslararası firmanın merkezi Nairobi'de bulunuyor. Kenya iş dünyası uluslararası işbirliklerine açık ve ülkenin resmi dillerinden birinin İngilizce olması nedeniyle iletişim sorunu da yaşanmıyor. Öte yandan Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Nairobi arası tarifeli seferi olması da işadamlarımız açısından bir avantaj" dedi.