AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, yeni açılan bölümleriyle Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olduklarını belirterek, toplam öğrenci sayılarının 72 bin 682'ye ulaştığını kaydetti.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversite olarak 24 fakülte, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 7 enstitüyle akademik eğitim verdiklerini söyledi. 2019-2020 akademik yılda yeni açılan bölümleriyle lisans doluluk oranının yüzde 99.52, ön lisans doluluk oranı yüzde 99.25, toplam doluluk oranının ise yüzde 99.37 olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ünal, "Toplam öğrenci sayımız 72 bin 682. Bunun içinde 2 bin 358 uluslararası öğrencimiz var" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin hızla gelişen ve büyüyen bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Hem nicelik hem de nitelik olarak sürekli büyüyoruz. Öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Öğrencilerimiz üniversiteden ayrıldığında donamlı birer birey olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ünal, "Üniversitemizde çok değerli akademisyenlerimiz mevcut. Alanında en iyi olan akademisyenlerimiz, öğrencilerimize en iyi eğitimi veriyor. Eğitimin aynı sıra öğrencilerimizin eğitim öğretim dışındaki tüm ihtiyaçlarını karşılamak için de elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimize beslenme, rehberlik sağlık hizmetleri, bütçesine katkı için kısmi zamanlı çalışma, ihtiyacı olanlar burs sağlama gibi konularda her zaman destek oluyoruz. Bunun yanında öğrenci toplulukları aracılığıyla yapılan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine katkı sunuyoruz" dedi.