KAYSERİ, () - AVRUPA Vatandaşlığı ve Kimliği Derneği tarafından yürütülen Erasmus Projesi kapsamında Kayseri'de bulunan 8 farklı ülkeden 28 genç ve gençlik çalışanı Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci’yi ziyaret etti.
Hazırladıkları proje hakkında bilgi veren Avrupa Vatandaşlığı ve Kimliği Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Mustafa Yıldız, her aşamada gençlerin aktif katılımını sağlayarak, genç işsizliğin önündeki engelleri azaltmak istediklerini söyledi.  Yıldız, KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den girişimcilik tecrübelerinden istifade etmek istediklerini söyledi.
Farklı ülke ve kültürlerden oluşan gençleri KAYSO'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Projenin ülkemizin, insanlarımızın ve kültürümüzün tanıtılması bakımından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerin toplumlar arasında dayanışma ve hoşgörü duygusunu güçlendireceğine inanıyorum" dedi.  
Misafirlere Kayseri sanayisi hakkında bilgiler veren Başkan Büyüksimitci, iş yaşamı ile ilgili tecrübelerini paylaşarak, gençlerin sorularını cevapladı.

FOTOĞRAFLI