DÜNYANIN en önemli turizm fuarlarından ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, bu yıl 53'ncü kez kapılarını dünya turizmcilerine açarken; Aydın'ın da tanıtımı yapılmaya başlandı.

Kuşadası ve Didim gibi önemli turizm kentlerine sahip Aydın, Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 53'ncüsü düzenlenen ITB Berlin'de yerini aldı. Aydın Valiliği öncülüğünde açılan Aydın standında, Efeler diyarı Aydın'ın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikler ile konaklama olanaklarının tanıtımı yapıldı.

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat ile Aydın Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir'in de katıldığı fuarda ayrıca, Kuşadası Belediyesi'nin öncülüğünde Kuşadası Otelciler Ve Yatırımcılar Derneği (KODER) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) desteğiyle Kuşadası standı da açıldı, yoğun ilgi gördü. Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Meclisi Üyeleri Canan İnanç ve Tufan Asrav ile KODER Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Tacettin Özden'in katıldığı ITB Berlin Fuarı'nda bulunan Kuşadası standını; Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir ve çok sayıda acente temsilcisi ziyaret etti.

10 Mart'a kadar devam edecek olan ITB Berlin'de bu yıl, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 181 ülkeden 10 bin katılımcı yer alıyor. İlk üç günü sektör temsilcilerine açık olacak fuar, hafta sonu ziyaretçilere kapılarını açacak.

Ediz VERDİOĞLU / AYDIN, ()

FOTOĞRAFLI