BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Gazeteci-Yazar ve çevirmen Ahmet Yorulmaz, ölümünün 5’inci yıldönümünde, 3 gün sürecek çeşitli etkinlikle anılacak. 

Ayvalık ilçesinde, 9-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Ahmet Yorulmaz Günleri’ etkinliği, Yorulmaz'ın ‘mübadele yazarı’, ‘gazeteci’ ve ‘Ayvalıklı’ kimliklerini değişik düzeylerde ele alan ayrı paneller ve bu panellere destek verecek nitelikte hazırlanan sergilerden oluşuyor. Ayvalık kültürel hayatına daha etkin ve nitelikli katkılar sunmayı ilke edinmiş olan Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi, okurları arasından oluşturulan gönüllü bir komisyonun da desteği ile 2019 yılı boyunca sürdürülecek; paneller, sunumlar ve sergilerle güçlendirilmiş bir etkinliği, Gazeteci-Yazar ve Çevirmen Ahmet Yorulmaz’ı anlatarak başlatıyor.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin ile kütüphane gönüllüleri mimar Hayri Kaan Köksal, emekli öğretmen Taylan Köken, TV yapımcısı Zeynep Kazancıgil, çocuk kitabı yazarı ve öğretmen Saliha Karagöz, reklamcı Ayşen Boran, koleksiyoner Hanife Bilge Gürler, Zafer Tekin, rehber Ahmet Şahin ve gazeteci Nilgün Kaya’nın yer aldığı komisyon tarafından, ‘Ahmet Yorulmaz Günleri’ ile başlatılan bu etkinlik, ‘Ayvalıklı Yazarlar Dermesinin’ ilk bölümünü oluşturuyor.  

Etkinliğe,  Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, TMMOB Mimarlar Odası ve Ayvalık Ayazma Derneği de katkı verdiğini kaydeden İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin, “Kütüphanemizin; ‘Ayvalıklı Yazarlar Dermesi Oluşturma Programı’ çalışmalarımıza; aramızdan ayrılışının beşinci yılında Ayvalık'ı yazan adam, gazeteci, yazar, çevirmen, değerli insan Ahmet Yorulmaz ile başlamak istedik. Bu amaçla düzenlediğimiz ; ‘Ahmet Yorulmaz Günleri Sempozyumumuz 9-11 Nisan tarihlerinde Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilecek. Sempozyumumuza tüm halkımız davetlidir” dedi.  

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI