KIRKLARELİ Valis Osman Bilgin. Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte  Babaeski ilçesinde Cem Vakfı tarafından, Muharrem ayı dolayısıyla dağıtılan aşure etkinliğine katıldı.

Babaeski'nin Hacı Hasan Mahallesi'nde düzenlenen aşure dağıtım programına,  Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, 1'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen, Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan ile davetliler katıldı.

Babaeski Cem Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Allah tutulan oruçları, yası matemi katında kabul etsin. Bir daha bunlar yaşanmasın. Allah ülkemize, milletimize ve insanlığa bu acıları bir daha yaşatmasın" dedi.

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, "Yapılan etkinlikte emeği geçenleri tebrik ediyorum, Allah kabul etsin. Mübarek bir ayın içerisindeyiz hicri takvime göre yılın ilk ayı ve arkasından onuncu günde aşure günü.  Kaymakamımız yeni atandı bugün de ilk ziyaretini bizler yaptık ona, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah birlik beraberliğimiz bozmasın. Her daim nasıl bütün acılara göğüs geriyorsak, mutlu günlerimizde de birlikte olmayı her zaman ülkemizin düştüğü beraber, vatandaşı ile devleti ile birlikte olarak yaşamasını temenni ediyorum hayırlısı olsun. Allah kabul etsin" dedi.

Vali Osman Bilgin, Muharrem ayının özellikle Müslümanlık'ta dört önemli aydan biri olduğunu belirterek, "Muharrem ayının onuncu günü bizim tüm Müslümanların en acı günü, Hz.Hüseyi'in şehit edilmesidir. İslamda bildiğiniz üzere, Hz. Ömer, Hz. Hüseyin, Hz. Ali, Hz. Osman, Hz. Hamza, şehit edilmiştir. Bunlar bizim için ortak acılarımızdır. Bunları bazen dış güçler bizi bölme noktası olarak kullanmıştır. Ancak bunlar hepimizin için ortak acılardır. Yani Hz. Hüseyin, herkes için Bektaşiler için, Alevi kültüründe ve diğer İslam inanan farklı mezheplerde i herkes için bir acı vesilesidir. Biz bu vesile ile şuan da ilin Valisi olarak ben, milletvekilimiz, kaymakamımız ve tüm arkadaşlarımız ile beraber, burada kardeşlerimiz ile beraber birlikteyiz. Aşurenin anlamını, o birlikteliğini, o güzelliğini, o acıların tekrar yaşanmaması için bir araya gelmişliği burada vurguluyoruz. Özellikle sizlerin ayrı ayrı, bütün herkesimden, askerinden, siviline kadar, bütün herkesin burada buluşmasından dolayı da bütün arkadaşlarımıza, kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz ve birlikteliğin daim olmasını, ülkemizin her daim bu birliktelikle ancak ayakta durabileceğini, ayrılığın bize hiçbir fayda sağlamayacağını ama birlikteliğin ise güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ve bölgede güçlü bir devlet olarak ayakta kalabileceğimizi ve bununda bizim geleceğimiz için tek şart uğunu ama tek şart olduğunu belirterek, aşurenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada bugün bunu hazırlayanlara özellikle hanımefendiler başta olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kumrular Köyü Bektaşi Dedesi Yusuf Baydar tarafından aşure duası yapılırken, yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldı.