KIRKLARELİ'nin, Babaeski ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü düzenlenen törenle coşku ile kutlandı. 

Babaeski Belediye Başkanı  Abdullah Hacı tarafından, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Atatürk Meydanı'nda devam etti. Törenlere Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu'na, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'a, CHP Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu'ya, 1'inci Zırhlı Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan ile vatandaşlar katıldı.

Törende temsilen kürsüde bulunan Kurtuluş Kızı, Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Arzu Külahlı, Askeri Birlik Komutanı Hava Savunma Teğmen Mehmet Teker tarafından zincirlerinin sökülerek özgürlüğüne kavuşturuldu. Törende konuşan Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, "Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve cumhuriyetin yoludur. En zor olan şey geleceğe yürümektir. Bunun bir süreci vardır ve o süreçte sıkıntılar yaşanır. Değerli gençler ayağımızı bastığımız her karış toprağı kanla sulanmış bu vatanı, bayrağımızı, ulusal bütünlüğümüzü gerektiğinde bizlerde kanımızın son damlasına kadar savunacağız. Anaların gözyaşı ve onların evlatlarının kanları ile kurtarılan bu vatan sizlere emanettir. Değerli Babaeskililer güneşin her gün doğacağına inandığınız kadar Türkiye cumhuriyetininde sonsuza kadar yaşayacağına inanın. Ancak şunu unutmayın cumhuriyeti korumak ve kollamak, cumhuriyeti kurmaktan daha zordur. Cumhuriyetin kurucu iradesi ile Babaeski halkının hiçbir sorunu olmamıştır. Kim nereye giderse gitsin, tarihin akışı içinde, Babaeski halkının gideceği tek bir yol vardır. O yolda Atatürk'ün yoludur. Sözlerime son verirken kurtuluş savaşını gerçekleştiren, Türkiye cumhuriyetini bize armağan eden, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize, ilçe halkım adına şükranlarımı sunuyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum" dedi.


Törenlerde,şiirler okunup, halk oyunları gösterileri yapılırken, tören geçidi renkli görüntülere sahne oldu.