KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde Şamilkan Karate Spor Kulübü'nün Milli Sporcusu Abdul Samet Köse, Dünya Ümitler Genç ve U-21 Yaşaltı Şampiyonası Milli Takım seçmelerini kazanarak, ülkemizi 23-29 Ekim 2019 tarihleri arasında Santiago şehrinde yapılacak olan şampiyona da temsil etmeye hak kazandı.
Babaeski  Şamilkan Karate Spor Kulübü Milli sporcularından  Abdul Samet Köse, Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu  Kapalı Spor Salonu’nda  düzenlenen, Dünya Ümitler Genç ve U-21 Yaş altı Şampiyonası Milli Takım seçmelerini  katıldı. Yapılan müsabakalarda  en iyi 5 sporcuyu yenerek Milli Takım seçmelerini kazanan Köse, ülkemizi 23-29 Ekim 2019 tarihleri arasında Güney Amerika ülkelerinden Şili'nin Başkenti  Santiago şehrinde yapılacak olan şampiyona da temsil etmeye hak kazandı.
Kocaeli’nden dönen Şamilkan Karate Spor Kulübü Antrenörü Hayrettin Alkan, yapılan seçmeler ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sporcumuz Abdul Samet Köse, Kocaeli’nde, Türkiye’nin 52 kiloda en iyi 5 sporcusunu yenerek, Ülkemizi 23-29 Ekim 2019 tarihleri arasında Santiago şehrinde yapılacak olan Dünya Ümitler Genç ve U-21 Yaş altı Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. 2004 doğumlu sporcumuz Abdul Samet Köse, 52 kg’da Ümit Milli Takıma seçildi. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve emeğimiz boşa gitmedi. Kulüp olarak, çok büyük bir sevinç ve mutluluk yaşıyoruz.”
Milli Sporcu Abdul Samet Köse ise yaptığı açıklamada; “Maçlarda sadece Hocamın söylediklerini yaptım. Zaten çok iyi bir hazırlık devresi geçirmiştim, arkadaşlarım tatil yaparken ben salonda deli gibi çalıştım. Kendimi tamamen Dünya Şampiyonasına odaklamıştım çünkü bu benim önüme çıkan en büyük fırsattı bunu iyi değerlendirmem gerektiğinin bilincindeydim ve gereğini yaptım. Çok mutluyum.” dedi.