BAHÇEŞEHİR Koleji Güzelbahçe Kampüsü öğrencilerinin 3 projesi, bu yıl TÜBİTAK proje yarışmalarında bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Proje temelli öğrenmenin hâkim olduğu okulun öğrencileri, bu sene biyoloji, fizik, tarih, teknoloji tasarımı, coğrafya, Türkçe, robotik-yazılım, kimya branşlarında TÜBİTAK'ın proje yarışmasına katıldı. Değerlendirmeler sonucunda Güzelbahçe Kampüsü öğrencilerinden Boran Duman 'Organik ve Normal Şampuanların Mısır Bitkisinin Büyümesi ve Yapısına Etkisi', Burak Yiğit Duman 'Çörek Otu Yağının Beta Bakterileri ve Laktilus Üzerindeki Antimikrobiyal Aktivitesinin Araştırılması' ve Ömer Talha Çekmez 'Süper Denklemler Fibonacci Dörtlüleri ve Pisagor Ölçüleri' konulu projeleriyle TÜBİTAK bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Kampüsü Müdürü Zerrin Altunkaya Saygılı, kampüste uyguladıkları eğitim modelleriyle öğrencilerini geleceğin dünyasına hazırladıklarını söyledi. Saygılı, "Anaokulundan liseye tüm kademelerde eğitim modellerimizle fark yaratıyoruz. Öğrencilerimiz, her geçen sene birbirinden başarılı projelere imza atıyor. Her yıl en az 200 projeyle 20'ye yakın ulusal ve uluslararası yarışmaya katılıyoruz. TÜBİTAK projelerindeki başarımızın yanı sıra robotik takımımız 'Don't Panic' FLL 15. Sezon turnuvalarında 'Duyarlı Profesyonellik' ödülünü aldı ve ulusal turnuvaya gitmeye hak kazandı. Matematik Olimpiyatlarında öğrencimiz Ayhan Ünüvar, Türkiye 3'üncüsü oldu. FLL Junior Turnuvası'nda, ilkokul robotik takımımız Luna Attack, 'Sihirli Ellerin Tasarımı' ödülüne layık görüldü. Yani her alanda, her branşta varız. Akademik başarının yanı sıra gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri de öğrencilerimiz için ayrı bir heyecan. Topluma, insana dokunan bu projelerle çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve onları bu süreçte desteklemek bizim için çok büyük bir mutluluk" diye konuştu.

STEM EĞİTİMİNİN ÖNCÜLERİNDEN

Türkiye'de STEM eğitiminin öncülerinden olan Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Güzelbahçe Kampüsü'nü hizmete açtı. Kampüs bünyesinde, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi yer aldı. Okulun eğitim modelinde, STEM+A, çift dilli eğitim, kodlama ve robotik dersi ile kişiye özgü öğretim modeli (KÖM) ön plana çıktı. Anaokulundan başlayarak çift dilli eğitimin uygulandığı okulda, İspanyolca, Almanca ve Fransızca ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunuluyor.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI