ANTALYA'nın tarihi mahallesi Balbey'de yaşayan vatandaşlar, gelişi güzel etrafa atılan çöplere isyan etti. Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, mahalleyi dolaşarak fotoğrafladığı çöp yığınlarını sosyal medya hesabında paylaşarak tepkisini dile getirdi.

Muratpaşa ilçesinde tarihi Balbey Mahallesi'nde çöp konteynerlerinin çevresi başta olmak üzere vatandaşlar tarafından çevreye rast gele bırakılan çöp ve molozlar tepkiye neden oluyor. Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, çevre kirliliğine sebep olan kişileri görenlerin yetkilileri bildirmesini istedi. Balbey Mahallesi'nde katı atık toplama gününün cuma olduğunu hatırlatan Uyaroğlu, "Bahçesini budayan, katı atık atan veya moloz dökecek olan cuma günü bu atıkları çıkarmalı ki, belediye gelip alabilsin. Mahallemiz özel bir mahalle. Bu nedenle mahallemizin çöpleri Muratpaşa Belediyesi tarafından toplanıyor. Büyükşehir Belediyesi ise süpürme işini yapıyor. Cumadan önce bırakılan katı atıklar çirkin görüntüye neden oluyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden yardım isteyen Uyaroğlu, "Mahalle sakinlerimizden güvenlik kamerası kullananların kamera kayıtlarına bakarak bu katı çöpleri kimlerin attığını tespit etmelerini rica ediyorum. Büyük bir çevre kirliliğine neden olan kişi ya da kişileri yetkililere bildirmek bizim vatandaşlık görevimiz" dedi.