ADANA,() - TÜRKİYE İşverenler Sendikası Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Adana'daki Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne, 'Spy Floresans' görüntüleme cihazı hibe etti.
“Spy Floresans” görüntüleme cihazının devir teslimiyle ilgili Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi.
Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal, Türkiye İşverenler Sendikası Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan ile Türkiye İşverenler Sendikası Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Genel Müdürü Cengiz Yılmazyavuz, çeşitli cerrahi bölümlerden uzmanlar ve asistanlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, Türkiye’de Cerrahi ve mikrocerrahinin geldiği noktanın son derece önemli olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Türkiye İşverenler Sendikası Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, öncelikli olarak vakfın kurulma amacı ve faaliyetleri konusunda katılımcılara bilgiler aktardı. Balcalı Hastanesi’ne kazandırılan Spy floresans görüntüleme cihazının Türkiye’nin sayılı 4 ya da 5 merkezinde bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Özkan,  bu cihazı Balcalı Hastanesi’ne kazandırmaktaki amaçlarının, cerrahi ve mikrocerrahi alanında son derece başarılı işler yapılması olduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından spy floresans görüntüleme cihazı Türkiye Temsilcisi Volkan Uyanık, cihazın yaptığı işlemlerle ilgili olarak katılımcılara bir sunum gerçekleştirerek cihazı tanıttı.

FOTOĞRAFLI