Vahit İŞBAŞARAN/VİZE(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Vize ilçesinde İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Ortaokulu'nda 6. sınıfta öğrenim gören öğrencilere yönelik "Balık Tüketmenin İnsan Sağlığına Faydaları Şiir Yarışması" düzenlendi.

2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerde farkındalığı arttırmak amacıyla planlanmış olan yarışmada dereceye giren öğrenciler ile emeği geçen okul yönetimi ve öğretmenlere İl Müdürü Funda Eylem Özel tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere de tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce hazırlanmış olan Tarım Çocuk Dergisi hediye edildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yürütülmüş olan bu etkinlik kapsamında yeterli ve dengeli beslenmeye dair güncel bilgilere, balık tüketmenin insan sağlığına yararlarına, bu tarz etkinliklerde yer almanın öğrencilere kazandırdığı özgüven ve deneyimlere vurgu yapılarak öğrencilerin güvenilir gıdayı tanımlama, tüketim alışkanlıklarında farkındalık yaratma, çocuklarda sağlıklı beslenmenin çarpan etkileri ve gıdalarla gelen tehlikelerden korunma yolları konularında bilinçlendirilmesi sağlandı.