Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),()-ATATÜRK'ün Bandırma Vapur’u İle Samsun’a Çıkarak Kurtuluş Meşalesini Yaktığı Günün Yüzüncü Yıl Dönümü Anısına İnşa Edilen “100. Yıl Atatürk Anıtı” Törenle Açıldı.

Bandırma Belediyesi tarafından Heykel Tıraş Hakan Şengönül ve Özlem Şengönül’e yaptırılan“100. Yıl Atatürk Anıtı” törenle açıldı. Açılışta İlçe Kaymakamı Günhan yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, kardeş şehir Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ, Millet İttifakı Belediye başkan adayı Tolga Tosun, ADD Başkanı Serdar Polat ve yüzlerce vatandaş yer aldı.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, törende konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve Bandırma’nın tarihinden bahseden Mirza, Bandırma’nın Kurtuluş Savaşında çok önemli bir yerinin olduğunu hatırlatarak, “Kurtuluş Savaşı Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Vapur’un adıyla yani Bandırma’yla başlar, Son Kurşun’un atıldığı Bandırma adıyla da biter. Vatanımızın ve Bandırma’nın düşman işgali altından kurtuluşunda mücadele etmiş Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazi olanları anıyorum,” dedi.
Mirza konuşmasını, geçtiğimiz günlerde Bandırma’ya gelerek Ak Parti mitingine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Bandırma’ya bir çivi dahi çakılmamış,” sözlerini üzüntüyle karşıladığını belirterek sürdürdü. Bandırma’ya yaptığı hizmetleri ve kazandırdığı eserleri anlatan Mirza, “Bence Bakanımız, Balıkesir Büyükşehir belediyesi Bandırma’ya bir çivi bile çakmadı diyecekti. Sanırım yanlış söyledi,” dedi.

Mirza’nın ardından kısa bir konuşma da Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar gerçekleştirdi. Yazar konuşmasında, “Çanakkale Zaferinin 104. yılına yaklaşırken bu anıtın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Atatürk Dünya’nın saydığı önemli bir lider ve askeridir. Bizim başöğretmenimizdir ve geri kalmış, zulüm görmüş tüm ülkelerin umududur,”  dedi.
Tören konuşmaların ardından plaket takdimleriyle devam etti. Son olarak heykelin üzerindeki Türk Bayrağından örtü kaldırılarak alkışlar eşliğinde anıtın açılışı gerçekleştirildi.
FOTOĞRAFLI