ÇANAKKALE Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barbaros Ata'm Kreş gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi.

Çanakkale Belediyesince, ‘Her mahalleye bir kreş' vizyonu ile ilki 2016 yılında Cevatpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen Ata'm Kreş'in 2'ncisi tamamlanan çalışmaların ardından Barbaros Mahallesi'nde hizmete girdi. Açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Çalışanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'ÇOCUKLARI NASIL YETİŞTİRİRSEK, TOPLUM GELİŞMESİNE O ŞEKİLDE YÖN VERMİŞ OLURUZ'

‘Her mahalleye bir kreş' hedefi doğrultusunda ikinci kreşin açılışının gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kreşlerin tüm mahallelerde açılmasını hedeflediklerini söyledi. Çocukların gelecekleri olduğunu ve onların eğitiminin de çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Gökhan şunları söyledi:

"Çocuk sadece aileye ait değildir; çocuk topluma aittir. Elbette aile, anne-baba vardır ama çocuğun yetişmesi noktasında 18 yaşına kadar onun eğitimi toplumsal bir olaydır. Dolayısıyla devletin temel görevlerinden biri de çocuklarının iyi yetişmesini sağlamaktır. Çünkü çocukları nasıl yetiştirirsek, ona göre toplumun gelişmesine yön vermiş oluruz."

Ata'm Kreş'lerde özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının hizmet almasının ön planda tutulduğunun altını çizen Başkan Gökhan, “Dar gelirli ailelerin çocuklarının da kreşe gidebilmesini sağlamamız gerekiyor. Onun için bu kreşlerde öncelikle Belediye çalışanlarımızın çocukları, sonrasında ise arta kalan kapasiteleri Çanakkale'de yaşayan, dar gelirli, orta gelirli ailelerin çocuklarına öncelik vererek, o sıralamaya dikkat ederek, onların bu kreşlerden hizmet almalarını sağlayacağız. Hatta, yoksul ailelerin çocuklarının da ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacağız. Sosyal adalet denilen kavram budur işte. Herkes bu kentte Belediyenin olanaklarına erişebilme noktasında olmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından kreş binasının açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar kreş binasını gezdi. Çocukların zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak tasarlanan kreş binası tam not aldı.

ÇANAKKALE, ()
FOTOĞRAFLI