TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ni kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'na, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki siyasiler bir araya gelerek tam destek verdi.

Çerkezköy Belediye Başkanı CHP'li Vahap Akay, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve Belediye Meclis üyeleri belediye meclis salonunda düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdiler. İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin'in işleri nedeni ile yetişemediği basın açıklamasının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, herkese teşekkür etti. Akay, "Bugün burada aynı masa etrafında aynı salonda memleketin birliği beraberliği söz konusu olduğunda aynı sesi çıkarabildiğimizi gösterdik. Bu topraklar da farklı siyasi düşüncemiz olsa da hayata farklı pencereden baksak da mesele memleket olunca, mesele vatan olunca, mesele bu memleketin geleceği olunca bu memleketi bu coğrafyada yalnızlaştırmak isteyenlere inat bu memleketin birliğini beraberliğini kardeşliğini savunacağımızı gösterdik. Birbirimize sımsıkı tutunarak ve birbirimize sarılarak aynı yolda yürümesini bildiğimizi bunu becerebildiğimizi bu fotoğrafı Çerkezköy'den verebildiğimizi göstermek adına kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu katkıyı yapan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
Başkan Akay, "Bağımsızlığını savaş meydanında tırnakları ile kazıya kazıya şehitler vere vere bu güne gelen milletin fertleri olarak biz tarihimizden aldığımız güçle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yurtta barış dünyada barış derken yeri geldiğinde de memleketin Misaki-Milli sınırlarına gözlerini dikenler ya da bu coğrafya etrafında tarihten aldığı dersi unutanlara bu memleketin çocukları o dersi yeniden hatırlatmaya hazırdırlar. Bugün hepimizin geleceği için bu toprakların geleceği için Barış Pınarı Harekatı'nda canlarını vererek şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve bugün bu mücadeleyi sahada veren Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Bu memleketin ve bu toprakların geleceği için hiç kimse gözünü kırpmadan yolunda yürüyecek bu toprakların çocukları var. Geleceğe umutla bakmak için bu yolda herkes aynı fedakârlıkla yürüyecektir. Dolayısıyla ben tarihi hatırlatan memleketin birliğine beraberliğine kardeşliğine katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

'HAREKAT OKYANUS ÖTESİ GİRİŞİMLERE BİR CEVAPTIR'
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'ın varlığını sonlandırmak, hudutlar ve halkın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyelilerin  bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatını başlattığını söyledi. Kök, "Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat Türkiye için bir tercih değil zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaat etmektedir. Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat'ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır" dedi.

'TÜRKİYE'NİN TAŞI DOĞRU YERE ATTIĞINI GÖRÜYORUZ 
MHP  Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz , sıkıntı günde Türk milli takımının Fransa karşısında ülkenin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Bildiğimiz üzere Barış Pınarı Harekatı 1 haftayı geride bıraktı. Türk milleti, Türk ordusu tarih boyunca gittiği her yere merhamet, adalet şefkat ve medeniyet götürmüştür. Bunun her türlü örneği dünyanın her köşesinde mevcuttur. Vefalı Türk sloganıyla karşılanmaktadır. Hatta basından elimize geçen fotoğraflarda azami derecede sivil can kaybı için hassasiyet gösterdiği görülmektedir. Dünyadaki kamuoyuna baktığımız zaman Türkiye'nin taşı doğru yere attığını görüyoruz hepimiz. Bu anlamda da siyaseti bir kenara bırakılması siyasetin dili vatan millet gerekiyor. Yıllar sonra çevremizdeki sıkıntıların bizim ülkemizde cereyan etmemesi adına sınır ötesine askerimiz hareket yapmış bulunmaktadır. Yurt için deve yurt dışında savaş çığırtkanlığı yapan Türkiye'yi işgalci gibi göstermeye çalışan fitneci provokatörlere karşı da milletimizin hangisi siyasi görüşte olursa olsun, hangi durum ve mertebede olursa olsun 81 milyonu ile kenetlendiğini görmekteyiz. Türk Ordusu Suriye'ye PKK ve İŞİD zulmü altında katil Esad'ın zulmü altında inim inim inleyen Kürt, Arap ve başka aidiyetlere mensup insanların, kardeşlerimizin zulümden kurtuluşu için girmiştir. Cumhurbaşkanımızda, Genel Kurmay Başkanımız da bu durumu net bir şekilde açıklamaktadır. Ordumuz oraya adaleti ve beklenen yardımı götürecektir. Ülkemizde bulunan Suriyelilerinde ülkelerine dönmeleri için gerekli çalışmaları yapacaktır. bugün burada tekrar toplananlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
'
ŞANLI ORDUMUZUN YANINDAYIZ'
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu harekâtı sebebiyle olağanüstü toplanmış bulunmaktayız. Aklımız kalbimiz her zaman harekat bölgesinde. Biz her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu şanlı ordumuzun yanındayız.  Dualarımız askerlerimizi ve bölge halkı için ve dileğimiz de bu harekatın bölgeye huzur ve barış getirerek başarılı bir şekilde tamamlanmasıdır" dedi.