KAYSERİ, () - KAYSERİ Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Yeşilhisar'da yapımına başlanılan 10 bin ton ayçekirdeği/kabak çekirdeği veya 20 bin ton danelik mısır kapasiteli, iklimlendirmeli yatay deponun, hasat dönemine yetiştirileceği müjdesini verdi.
Kayseri Şeker, geleneksel iftar buluşmalarına Develi ve Yeşilhisar İlçesi çiftçileri katıldı. Kayseri Şeker Göl Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine Yeşilhisar ve Develi bölgelerindeki çiftçilerin yanı sıra Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yaptığı konuşmada  " Yeşilhisar’da, 10 bin ton ay çekirdeği/kabak çekirdeği veya 20 bin ton danelik mısır kapasiteli son sistem, tam otomasyon, iklimlendirmeli yatay depomuzu hasat dönemine yetiştireceğiz" dedi. Pancar taban fiyatına da değinen Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay; ‘Bizim çiftçimiz ayrıcalıklı. Bu ayrıcalık Kayseri Şeker’in gücünden geliyor. Türk Şeker tarafından açıklanması beklenilen pancar taban fiyatının önceki yıllarda olduğu gibi Kayseri Şeker olarak çiftçimize 10 TL/ton fazlasını ödemeye devam edeceğiz. Bizde geri vites yok’ şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI