NEVŞEHİR Belediye Başkanı Rasim Arı, "Belediyemizde yeni bir yapılanmaya gittik ve bunun yüzde 90’ını tamamladık. 18 Haziran’da inşallah kent meydanının temelini atıyoruz" dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin arıdan göreve başladığı 2 Nisan tarihinden bugüne kadar yaptığı çalışmaları gazetecilere anlattı. Artık Nevşehir'de hiç bir şeyin eskisi gibi olmadığını belirten Başkan Arı, "Hiçbir şey bu şehirde eskisi gibi değil. İlk gün vaat ettiğimiz şeyi bugünde yapıyoruz. Hem belediyecilik manasında, hem belediyenin idaresi manasında, hem iş tutuş yöntemi manasında ve hem de belediyedeki tüm imkânları şehir halkının tamamının hizmetine sunma noktasında hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını bilmenizi istiyorum. Şehrin güzelleştiğini hep birlikte görüyorsunuz. ‘Tebessümü hakim kılacağız’ dedik hamdolsun 20 günden fazla bir süredir bu belediyenin kapıları herkese açık. Gelen kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz" diye konuştu.
'BELEDİYEMİZDE YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİK'
Göreve başladıktan sonra Nevşehir Belediyesi’nde bir dizi yapılanmaya gittiklerini kaydeden Başkan Arı, "Belediyemizde yeni bir yapılanmaya gittik ve bunun yüzde 90’ını tamamladık. Yüzde 10’luk bir yapılanma kaldı. Zaman zaman bizim hızımıza, bizim koşmamıza ayak uyduramayanlar varsa onlarla ilgili de tasarrufta bulunacağız. Bunun dışında yüzde 90 aşamasında, belediyedeki yönetim yapılanmasını tamamladık. Bundan sonra artık laf değil icraat üretme zamanı ve buna başladık" dedi.
'18 HAZİRAN'DA KENT MEYDANININ TEMELİNİ ATIYORUZ'
Şehrin kimliğini ortaya koyabilecek en temel yatırımlardan biri olarak ele alınan kent meydanı çalışmalarının devam ettiğini ve yaz aylarında ihale aşamasına gelineceğini belirten Başkan Arı, "Yarın Kent Meydanı ile alakalı bir toplantımız var. Planlamayı yaptıktan sonra bürokratik ve hukuksal bir sıkıntı olmazsa 18 Haziran’da inşallah kent meydanının temelini atıyoruz" dedi.
'KİMİN BELEDİYEDEN ALACAĞI VARSA GELSİN'
Açıklamasının son bölümünde belediyenin mali kaynaklarının kullanımına ilişkin bilgiler veren Başkan Arı, şöyle konuştu:
"Dün 'Mesele Nevşehir ise gerisi teferruattır' başlıklı bir basın açıklaması yaptık. Bu işin özünde şu var; birincisi kimin belediyeden alacağı varsa gelsin biz borcumuzu ödemek zorundayız. Hiçbir kardeşimizin burada alacağı kalmaz, kalmamalı ve borcumuzu ödemek zorundayız. İkincisi bu şehirde biz 110 bin kişiye hizmet vermek zorundayız. Dolayısıyla belediyeye borcu olan kardeşlerimizde lütfen belediyeye gelsinler. Hem biz borcumuzu ödeyelim hem alacağımızı alalım."
FOTOĞRAFLI