BURSA Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin hazırladığı “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi”ni imzaladı. Bozbey, 31 Mart’ta göreve geldiklerinde şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda faaliyet göstereceğini taahhüt etti.

Nilüfer’i, 1999 yılından bu yana şeffaf, hesap verebilir ve katılımcılık anlayışıyla yöneten Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, aynı yönetim anlayışını Bursa’nın tamamına yayacağını taahhüt etti. Mustafa Bozbey, Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin hazırladığı “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi”ni imzalayarak, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelmesi halinde şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusuna faaliyet göstereceğinin taahhüdünde bulundu.
Taahhütname, malvarlığı bildirimlerinin ilan edilmesi, çalışanların işe alım ve terfi süreçlerinin liyakat ilkesi doğrultusunda, kayırmacılıktan uzak bir anlayışla yürütülmesi, Etik Komisyonu kurulması, kent konseylerinin toplumun bütün kesimlerini içerecek şekilde oluşturulması ve belediyenin hizmetlerinde STK’lar ile işbirliği kurulmasının sağlanması, bütçenin katılımcılık ilkeleri doğrultusunda hazırlanması gibi 10 önemli maddeden oluşuyor.

31 Mart’tan itibaren Bursa’nın, birlikte yönetim anlayışıyla tanışacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “20 yıl boyunca demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, vicdan ve eşitlik olarak belirlediğimiz odak noktalarımız doğrultusunda, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışla Nilüfer’de sergilemiş olduğumuz yönetim anlayışımızı, Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi’ni imzalayarak 31 Mart'tan itibaren Bursa'nın tamamına yayacağımızın sözünü verdik. Bütün paydaşlarla birlikte kalite yönetim sistemi ve mükemmellik modeline uygun şekilde yöneteceğimiz Bursa’ya, insan odaklı projelerimizle de değer katacağız.”

FOTOĞRAFLI