MERSİN’de Tarsus Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Engelsiz Yaşam Köyü projesi çalışmalarına başlattıklarını duyurdu.
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Bozdoğan ise yeni nesil belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını ifade ederek engellilere müjdeyi verdi. İçerik bakımında dünyada bir ilk olacak olan Engelsiz Yaşam Köyü projesi çalışmalarına start verdiklerini belirterek, "Engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü kutlu olsun. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmet Birimi'ni oluşturduk. Bunu yanı sıra sadece Türkiye’de değil dünyada eşi benzeri olmayan ve birçok farklı uygulamalarıyla ortaya koyduğumuz 'Engelsiz Yaşam Köyü'  projemizi işleme koymak üzereyiz” ifadelerini kullandı.
Yeni nesil belediyecilik anlayışını önemsediklerini dile getiren Başkan Bozdoğan, "Özellikle bu kenti sürdürülebilir, kalkındıracak çalışmalar, içerisindeyiz.  Verdiğimiz bu mücadelede yoksulluğa son, açlığa son en önemli amaç. Bunun yanında eşitsizliğin ortadan kalktığı, erişebilir, sağlıklı, kaliteli bir hayat ve bir kent için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.