Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), () – MERSİN’in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, hayvan dostu belediyecilik anlayışı için çalışaarak belediye bünyesinde Veterinerlik Müdürlüğü kurduklarını söyledi.
Tarsus Belediyesi bünyesindeki hayvan barınağını ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık ve hayvan severler, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozdoğan, "Hayvan Dostu Belediyecilik anlayışı kapsamında kentimizde yaşayan hayvan dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek adına çalışmalarda bulunuyoruz bu bağlamda belediyemiz bünyesinde Veterinerlik Müdürlüğü kurduk. Barınaktaki dostlarımız ile sahipsiz sokak canlılarımızı koruyup kollamak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Barınakta yaşanan olumlu gelişmeler karşısında gözlerine inanamadığını belirten HAYKONFED Başkanı Çıtırık ise, "Önyargı ile barınağa girdim. Ben gözlerime inanamadım. Bu kadar ufak dokunuşlarla, bu kadar insani yapıya kavuşturulabilir mi? Çok ön yargılı geldim ama burada gerçekten umut veren iyi gelişmeler gördüm. Tarsus’un Türkiye’de örnek bir belediye olacağına gönülden inanıyorum. Bu gelişmeler umuyorum, Mersin’in diğer ilçelerine ve daha sonra da bölgeye örnek olacak. Bizim göstereceğimiz iyi örneklere ihtiyacımız vardı. Dolayısıyla ben Haluk Başkanımızın hem hayvanlarımızın yaşam hakkını koruyacağına, hem de sevgili Tarsus halkına insani ve vicdani hizmetle onları mutlu edeceğine inanıyorum"  dedi.
Öte yandan Başkan Bozdoğan, hijyenik ortamda uzman veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma hizmetini de yakında sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI