ANTALYA, () - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, TBMM'nin açılışının 99'uncu yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

ATB Başkanı Ali Çandır, yayımladığı kutlama mesajında, Anadolu'nun, çok sayıda medeniyete beşiklik etmiş, kültürlerin harmanlandığı, her din, dil, ırktan insanın birlikte barış içerisinde yaşadığı, ayrım gözetmeden bütün toplumları bağrına basmış kadim topraklar olduğunu söyledi. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yurt edinilen Anadolu'da büyük kurtuluş mücadelesinin ardından bağımsız ve demokratik ülke kurmanın temel taşlarını adım adım döşediğini kaydeden Çandır, "Milletin egemenliğini esas alan, emperyalizme geçit vermeyen yeni sistem, çağdaş ülke olmamızın yolunu da açmıştır" dedi.

Başkan Çandır, mesajında şunlara yer verdi:

"Atamız, milletin egemenliği üzerine kurulu TBMM'yi açarak, demokratik ülke olma yolunda en önemli adımı atmış, bu önemli günü çocuklarımıza armağan ve emanet etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının barış ve kardeşlik içerisinde kutladığı şölendir. Barış ve sevgi diliyle büyüyen, kendine güvenen, donanımlı yetişen çocuklarımız bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır. Demokrasi, hukukun üstünlüğü vazgeçilmezimizdir, bizi aydınlık yarınlara ulaştıracak teminatımızdır. Bizlere bağımsızlık ruhunu kazandıran Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem, minnet ve saygıyla anıyorum. Bağımsızlığımız için canını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

FOTOĞRAFLI