ANTALYA, () - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, mesajında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı ve Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 100'üncü yıl dönümünü kutlamamın gururunu yaşadıklarını söyledi. Büyük Önder tarafından Samsun'a atılan ilk adımın, Türk milletini emperyalist güçlere karşı bir araya getirdiğini, benzerine rastlanmayacak bir kurtuluş destanının fitilini ateşlediğini kaydeden Çetin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde tek vücut olan milletimiz, yalnızca canları pahasına vatanı kurtarmakla kalmamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalmasını sağlayacak devrimleri, reformları da hayata geçirmiştir. Bu destansı başarı, dünyada emperyalist güçlerin baskısı altında ezilen tüm ülkeler için de bir örnek, umut ışığı olmuştur" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti idealini hayata geçirirken 'Bütün ümidim gençliktedir' diyerek gençlere olan güvenini ortaya koyduğuna işaret eden Başkan Çetin, "Gerçekten de ülkemizi ileriye taşıyacak güç gençliktedir. Türkiye Cumhuriyeti, iyi eğitim almış, sorgulayan, araştıran, teknolojiyi takip eden, üreten, ülkesini seven, insana ve yaşadığı dünyaya saygılı gençler ile geleceğe güvenle yürüyecektir. Bu duygu düşüncelerle gençlerimizin ve ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılını kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı sonsuz minnet şükran ve saygıyla anıyorum" dedi.

'1919: YENİ BİR ÇAĞIN DOĞUŞU' KONFERANSI

Davut Çetin, 21 Mayıs Salı günü saat 14.00'te Antalya Kültür Sanat'ta Prof. Dr. Zafer Toprak'ın konuşmacı olarak katılacağı '1919: Yeni Bir Çağın Doğuşu' konferansı da düzenleyeceklerini belirterek, Antalyalıları davet etti. Başkan Çetin, konferansta, Atatürk'ün kaleme altığı 'Zabit ve Kumandan' ile 'Hasbihal' adlı kitapları katılımcılara takdim edileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI