KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyesevler Tesisindeki Kodlama Bilişim Atölyesi ve Robotik Kodlama Kursunu ziyaret etti. Başkan Çolakbayrakdar, kursiyerlerimiz ülkemizin yerli ve milli üretiminde yer bulacak" dedi.
Bilimsel ve teknolojik çalışmalarla fark oluşturduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Gençlerin daha iyi ve daha güçlü bir alt yapıyla yetişmeleri için hizmete sunduğumuz Kocasinan Akademi ile fikir üreten, ufku geniş nesillerin yetişmesine katkı sağlıyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin gelecekte neler yapabileceğinin örneklerini, vermiş olduğumuz eğitimlerle gençlerimiz, elde ettikleri başarılarla bizlere gösteriyorlar. Bugün, gençlerimizin yazılımını kendilerinin yaptığı ve ürettiği robotlar, yarın ülkemizin yerli ve milli üretiminde yer bulacak." şeklinde konuştu.
Kocasinan Akademi Elektrik Elektronik Mühendisi Kodlama Eğitmeni Ayça Atlı “Burada 8-15 yaş çocuklara Robotik Kodlamayı öğretiyoruz. Sensör, Lego ve motorlarımız var ve bunlara göre çocuklarımız çeşitli robotlar yapıyorlar. Böylelikle çocukların matematik, fizik ve fen bilim alanındaki gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Ayrıca çocuklar başka şeylerde hayal edip üretebiliyorlar. ”dedi.