MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Valiliği himayesinde geleneksel olarak sürdürülen Ahilik Kültürü Haftası Kutlamalarının 26'ncısının bu yıl 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.
Başkan Dinçer, ahiliğin temelleri 800 yıl öncesine dayanan ve esnaf teşkilatının tarihi ve kültürel mirasını olduğunu belirterek, "Türk-İslam medeniyetinin Anadolu’dan dünyaya yayılmasını sağlayan, aziz vatanımızın 'Türkmen Yurdu’ olmasında sanatı, ilmi ve eğitimi bir arada harmanlayan Ahilik; imanın ilimle beslenmesi, çalışma ile şekillenmesidir" dedi.
Ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatı düzenleyen, yol gösteren değerler manzumesi olduğuna ifade eden Başkan Dinçer, "Bu anlamda, bir okul ve yaşam biçimi olan Ahilik, Cumhuriyetimizin 100 yıl dönümü olan 2023’e hazırlanırken; sanat, ticaret ve iş hayatımıza rehber olacak, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek değerleri içerisinde barındırmaktadır. Ahilik, çalışmayı ibadet sayan bir anlayışla sanat, ticaret ve iş hayatımızda kaliteli ve standart üretimin, müşteri memnuniyetinin, mesleki eğitimin önemini vurgularken; sosyal ve kültürel hayatımızda cömertliği, dürüstlüğü, kardeşliği bizlere öğütlemektedir. Ahilik bizler için sadece geçmişten gelen bir gurur kaynağı değil, aynı zamanda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan ülkemizin ilerleyişinde bir ışık kaynağıdır. Esnaf-sanatkar camiası olarak, işletmemizle, çalışanımızla ve teşkilatımızla dünyadaki yeni süreçlere ve gelişmelere ayak uydurmalıyız. Gelişim ve değişime ayak uydurmak için göstereceğimiz çaba ve özveriye karşılık, Devletimizden beklentimiz de, daima yanımızda yer almasıdır" diye konuştu.
Kutlama programı kapsamında Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tuncay Demirtaş’ı ziyaret ederek bilgi paylaşımında bulunduğunu kaydeden Başkan Dinçer, bu yıl ki kutlamaların 18 Eylül 2019 Çarşamba günü Ulu Camii meydanında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.