Halil ÖZÇOBAN/BURSA,()-CHP Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bayramlardaki beraberliğin her zaman yaşanmasını istediğini söyledi. Başkan Erdem partililere, “Bundan sonra da sizlerle birlik, beraberlik içinde bu yolda yürümeyi arzu ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayın” sözleriyle seslendi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın geleneksel bayramlaşma töreni geniş katılımla gerçekleşti. Kültürpark'taki bayramlaşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan, CHP PM Üyesi  Gamze Pamuk Ateşli, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Belediye eski Başkanı Mustafa Bozbey, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, CHP’nin ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri, çok sayıda partili, vatandaşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

BAŞKAN TURGAY ERDEM’İN BAYRAM MESAJI

Törene katılan partililerle tek tek bayramlaşan Başkan Turgay Erdem, kürsüye, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile birlikte çıktı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, herkesin bayramını kutlayarak huzur, mutluluk içinde geçmesini diledi. Başkan Erdem, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin ardından CHP’li belediyelerin, artan yükün yanı sıra, çok fazla baskıya maruz kaldığına dikkat çekti ve şöyle devam etti: “Dolayısıyla şimdi birlik beraberlik zamanı. Bayramlarda olduğu gibi bundan sonra da sizlerle, birlik, beraberlik içinde bu yolda yürümeyi arzu ediyorum. Lütfen bizleri yalnız bırakmayın.”

SARIBAL: BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ, ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEĞİZ

Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, bayramlarda önceliklerinin dayanışmayı, dostluğu artırmak olduğunu söyledi. Bütün toplumsal muhalefeti yan yana tutan CHP’yi bölmek için uğraşanlar olduğunu söyleyen Sarıbal konuşmasına şöyle devam etti: “CHP olarak bu ülkeye demokrasiyi de getireceğiz, özgürlüğü de getireceğiz, kardeşliği de getireceğiz. Bütün toplumsal muhalefet olarak yan yana gelip hep birlikte genel seçimlerde iktidar olacağız ve bu ülkede çocuklarımıza yeniden mutlu, onurlu bir gelecek sunacağız.”

AKKUŞ: ENERJİMİZİ DIŞA DÖNÜK HARCAMALIYIZ

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise konuşmasında, CHP’nin geçen günlerde yaptığı seçim değerlendirme toplantısına değindi. Akkuş,  “Toplantıda birçok kişi konuştu, görüşlerini aktardı. Bunlar çok önemli. CHP olarak 21 ilde büyükşehir belediye başkanlığını kazandık. Bunun bizde oluşturduğu umut üzerine siyasi yol haritamızı çizeceğiz. Enerjimizi içe dönük değil, dışa dönük yaşamamız gereken bir dönemdeyiz. Enerjimizi, içe dönük harcamazsak umut olmaya devam edeceğiz” dedi. Akkuş herkesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da davet etti. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine de katıldı.

FOTOĞRAFLI