Fatih YILMAZ/TOKAT,() - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, esnafların şehrin taşıyıcı ana gücü olduğunu ifade ederek, "Bu şehre hedefler koymamız lazım; hedeflere ulaşmak için de adımlar atmak lazım. Bu şehri daha iyi hale getirmek için omuz vermesi lazım" dedi. 
AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Belediye Meclis Üyesi adayları ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Kültür Sarayı karşısındaki esnaflarla buluştu. Tokat Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Eyüp Eroğlu, esnafların şehrin taşıyıcı ana gücü olduğunu belirtti. Başkan Eroğlu yaptığı konuşmada, “Bir ülkemiz var, bir de şehrimiz var. Yaptığımız işi iyi yapmak gibi, şehrimize sahip çıkmak gibi vazifelerimiz var. Hepimiz bu şehirden geçiniyoruz, bu şehir sayesinde hayattayız. Hepimizin bu şehre bir borcu var. Bu şehre hedefler koymamız lazım; hedeflere ulaşmak için de adımlar atmak lazım. Bu şehri daha iyi hale getirmek için omuz vermesi lazım. Kimse ben ne yapabilirim dememeli. Şehrimiz için birlik olmalıyız. Bardağın dolu tarafından bakmalıyız. Siz esnaf kardeşlerim, şehrin gündemini belirleyen insanlarsınız, sizler ne kadar enerji verirseniz biz daha büyük adımlar atarız'' dedi.

'TOKAT'IN GELECEĞİ PARLAK'
Şehrin konu başlıklarının belli olduğunu kaydeden Başkan Eroğlu, "Mesela tarım diyorum, tarımda Tokat'ı Karadeniz'in lider şehri yapmalı, Türkiye'de de ilk 10 sokmalıyız. Bunu anlatırken kıraç bir şehirden bahsetmiyorum, her şeyi olan bir şehirden bahsediyorum. Burada sorunları ele alıp, çözümleri ortaya koyup bir hamleyle yapmak gerekiyor. Profesyonel destek alarak, tam teşekküllü içerisinde laboratuvarlar olan tarım merkezleri oluşturmalıyız. Üründe kalite olmazsa, sürdürülebilir olmazsa bu işten para kazanamazsın ki. Bizim hedefimiz, Tokat'ta 'Yaş Sebze, meyve Lojistik Merkezi' yapmak. Bunun yanında hayvancılık diyoruz. Tokat, büyükbaş hayvan potansiyelinde Türkiye'de 14. Sırada ve Karadeniz'de de birinciyiz. Tokat adından söz etsin diye, adeta bir şaheser olan Topaktaş'ı yaptık. Şimdi yanına bir de 'hayvan borsası' yapalım diyoruz. Turizme gelecek olursak başka bir başlıkta, Tokat'a gelip hayran olmadan dönen var mı? Gelen herkes ne kadar güzel bir şehir diyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI