TOKAT’ta Gümenek mesire alanı Millet Bahçesi’ne dönüştürülüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl başlattığı Millet Bahçeleri projesi kapsamında Gümenek bölgesinde bulunan mesire alanı, Millet Bahçesi olarak hizmet verecek. Çevrede yapılacak yaklaşık otuz farklı düzenleme ve değişiklik ile bölge halkının kullanabileceği bir alan haline getirilecek. Yapılacak olan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamına alındı. Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan proje bakanlığa teslim edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek tarihler arasında yapımı tamamlanacak olan Millet Bahçesi belediyeye devrilerek hizmet verecek.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Seçim sonrası yeniden göreve gelmemizle ekiplerimiz, plan-proje müdürlerimiz o müdürlükten sorumlu başkan yardımcımız yaklaşık 2 buçuk aydır yoğun bir şekilde projemizin detaylarını çalıştılar. Bu çalışma devam ederken Bakanlığımıza projenin yapımıyla ilgili bazı taleplerimiz olmuştu. Yaklaşık 20 milyonu bulabilecek bir projeydi. Bakanlığımız bize 5 milyonluk bir hibe vermişti. Geri kalan kısım belediyemizin yapması gereken rakamdı. Milletvekillerimiz Yusuf Beyazıt, Özlem Zengin ve Mustafa Aslan kendileri Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ziyaretinde Gümenek Millet Bahçesinden bahsederek projenin tamamının bakanlık uhdesinde yapılması konusunda ricacı oldular. Ve müjdemizi verelim, Millet Bahçesi projesinin yapımının tamamını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kendi uhdesine aldı. Biz bu hafta içerisinde projeyi teslim edeceğiz. Ardından projenin yapımını bakanlık üstlenecek. Yaptıktan sonra da belediyemize devredecek ve Millet Bahçesi olarak işletmiş olacağız. Emeği geçen Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum'' dedi.
Mesire alanı içerisinde bulunan mevcut ağaçların kesilmeyeceğini ve bin 500 ağaç daha dikeceklerini söyleyen Eroğlu, "Yeşili korumak ve çoğaltmak çok önemli. Bütün mevcut ağaçları koruyacağız. Bunun altını çizmek istiyorum. Bunun yanı sıra arkadaşlarımız yerlerini belirledi; bin 500 vasıflı yeni ağaç dikeceğiz ve yeşili çoğaltacağız. Kullanacağımız malzemelerin doğal olmasına gayret ediyoruz. Doğal taş ve ahşap kullanacağız. Işıklandırma da geceleri son derece aydınlık olacak. Güvenlik görevlilerimiz olacak. İnsanlar rahatlıkla gece gündüz buradan faydalanabilecekler. Güvenlik önlemlerini alacağız. Şehirle iç içe güzel bir Millet Bahçesi olacak Türkiye’nin sayılı Millet Bahçelerinden biri olacağına can-ı gönülden inanıyorum" diye konuştu.