TEKİRDAĞ,()-TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa ilçe Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 54. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali açılışında düzenlenecek kortej ile ilgili sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda Başkan Eşkinat 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 54. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali programı hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik bir konuşma yapan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “İçinde bulunduğumuz ay ve koşullar nedeniyle barış ve kardeşliğimizi pekiştirecek, eğlenceden biraz uzak, ancak sanata, dostluğa, kardeşliğine yakın bir festival olacak. Amacımız 53 yıldır süren festival geleneğini devam ettirmek. Ancak içinde bulunduğumuz koşullarda da bunu en adaplı, en rahatsız etmeyecek şekilde gerçekleştirmeliyiz. Bu akşam sizlere davetimiz şu. Hepiniz fikirlerinizi bildirin, konuşalım tartışalım ancak festival kortejinde tüm sivil toplum kuruluşlarının şehri için birlikte olduğunu gösterelim. Adı Kiraz Festivali olsa da bizim için birlik ve beraberlik festivali olsun. Tüm etkinliklerde hep birlikte olmak dileğiyle.” ifadelerini kullandı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN EŞKİNAT’A DESTEK

Önerilerin görüşülmesi ile devam eden toplantıdan sivil toplum kuruluşlarının tüm üyeleri festival kortejine katılması yönünde olumlu bir karar çıktığı ifade edildi. 54. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali programının tüm detayların kesinleşmesinin ardından birkaç gün içinde açıklanacağı belirtildi.