BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, CHP'nin Altınova Mahallesi seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı. Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, “Ülkemizin birlik beraberliğe, barışa, sevgiye, dostluğa ihtiyacı var. Biz buna inanan bir milletiz" dedi.

CHP'nin Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Açılışa Başkan Gençer'in yanısıra CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve CHP İlçe yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Serdar Albayrak ve İYİ Parti ilçe yönetimi, Ayvalık Belediye Meclis üyesi adayları, Altınova eski belediye başkanlarından Süleyman Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Seçim Bürosu açılışında konuşan Başkan Gençer, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Türk milletinin buna inandığını belirten Gençer, "Cumhuriyetimizi kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı'nı yaşıyor. 19 sene sonra Anzaklıların annelerine bir mektup yazıyor. 'Bu evlatlar artık bizim çocuklarımız' diyor. Savaştığı insanlara el uzatan bir milletin insanlarıyız. Biz bu nedenle herkesle el ele vereceğiz. CHP’ye kızan, bize kızan arkadaşlar olabilir, ama bu seçim o seçim değil, bu seçim beraber olma seçimi. Ayvalık’a hep beraber hizmet edeceğiz" dedi.

Seçim bürosu açılış kurdelesini, Başkan Rahmi Gençer, Altınova eski Belediye Başkanı Süleyman Şahin ve Altınova’dan belediye meclis üyesi adayı Sertaç Örs birlikte kesti.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), () 

FOTOĞRAFLI