Yasin DALKILIÇ-Muhammed KISIR-KAYSERİ, () - İNCESU Belediye Başkanı Mustafa İlmek, İncesu'da her yıl 5 bin ton üzüm yetiştiğini, üretilen üzümlerin ilerleyen yıllarda yurt dışına ihraç edileceğini söyledi.
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, 26 yıldır İncesu'da yapılan üzüm festivalinin 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katılmasının beklendiği festivalde ünlü sanatçılar sahne alacak. 3 gün sürecek festivalle İncesu'yu Türkiye'ye tanıtacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa İlmek, "Biz, İncesu'da 'Burada üzüm yetişmez' denilirken kayalıklar arasında üzüm yetiştiriyoruz. İncesu'da inanılmaz kalitede üzüm yetişir. Bu üzümler içinde en kalitelisi de Karaevrek üzümüdür. Coğrafi işaretli üzümümüzün çekirdeği son derece şifalı olup, yıllık 5 bin ton üretim yapıyoruz. Bu sayıyı ikiye katlayarak yaptığımız üzümleri yurt dışına ihraç etmek istiyoruz. Yaş üzümü kuru üzüme dönüştüren bir tesisimiz var. İnşallah onun da açılışını yapacağız. Hoşaflık üzüm üretimine de başlayacağız" dedi.
İncesu ilçesi turistlerin uğrak noktası olması çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan İlmek "Kapadokya yolunun bizim yolumuzdan ayrılarak başka yola bağlanması bizi çok etkiledi. Şu an yabancı turistler İncesu'ya uğramıyor. Yabancı turisti çekebilmenin tek ihtimali var. Onların uğrak noktalarını tespit edebilmek, ilgi çekecek alanlar üretmek. Biz de bu bilinçle ilçede bulunan kilisenin restoresini yapıyoruz. İstanbul'dan kilisenin açıldığı takdirde ayin yapmak için gelenlerin olacağı bana söylendi. İncesu'yu turistlerin ziyaret noktası yapacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI