Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, () - KUMLUCA Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri çerçevesinde kurulan Yörük obalarını ziyaret etti.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde ilçeye bağlı 41 mahalle muhtarı öncülüğünde Yörük obaları kuruldu. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, eşi Nurgül Köleoğlu ile birlikte kurulan obaları tek tek gezdi. Başkan Mustafa Köleoğlu, Yörük obalarını ve mahalle halkını çadırlarda ziyaret ederek, sohbet etti. Muhtarlar öncülüğünde kurulan Yörük obalarında mahalle halkı yöresel yemekleri, ataların günlük yaşamında kullandığı eşyaları sergiledi. Her mahalle halkı kendi çadırlarında çorba, keşkek, pişi ve gözleme gibi yiyeceklerden misafirlere ikram etti. Programda müzik ve eğlence etkinlikleri şehit askerler için bir gün sonraya ertelendi.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "41 mahalle muhtarımızın öncülüğünde Yörük obalarımız kuruldu. Mahalle muhtarları ve 41 mahalle halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bizlere yöresel lezzetleri tattırıldılar. Ayrıca çadırlarımızda atalarımızın yaşam biçimini yansıtan manzaralar yaşattılar. Atalarımızın günlük hayatta kullandığı eşyaları görme imkanı bulduk. Tüm bunlar için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu akşam burada söz veriyorum. Bu ilk defa Torosların zirvesinde bulunan Beydağı Yaylası'nda bu yıl birincisini gerçekleştirmeyi planladığımız şenlikleri yapacağız. Siz bunu hak ediyorsunuz. Bu etkinlikleri 1. Beydağı Yayla Şenlikleri ile taçlandırmalıyız. En önemlisi de bu Yörük obalarına çocuklarımızın çok ilgi duyduğunu görüyorum. Burada çocuklarımızın cıvıl cıvıl olmasından çok mutlu oluyorum. Amacımız atalarımızın yaşam biçimini, örf, adetlerini ve geleneklerini çocuklarımıza aktarmaktır. Bu manzara amacımıza ulaştığımızı gösteriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI