ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Mansur Yavaş ile 200 Gün' adlı kitapçık ile göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmaları anlattı.
'Halkımıza hesap veriyoruz' sloganıyla yayınlanan '200 Gün Rapor' kitapçığında Büyükşehir Belediyesi'nin mali durum raporlarından insan kaynaklarına, icraatlardan projelere kadar pek çok konu yer alıyor. Kısa vadeli 3 milyar 484 milyon 489 bin 406 TL borcun devir alındığı belirtilen raporda, tasarruf politikaları sonucunda 200 günde kısa vadeli borçların 305 milyon 821 bin 757 liralık kısmının ödendiği belirtildi. Rapora göre, belediye alacaklarının takip ve tahsilatı hızlandırılarak toplam 37 milyon lirası belediye hesaplarına dâhil edildiği bildirildi. Raporda, israf ve savurganlıkla mücadele sonucu sağlanan bütçe fazlasının önceki yönetimlerden kalan borçların ödenmesinde kullanıldığı belirtilerek, "Büyükşehir bütçesi, 8 Nisan-25 Ekim tarihleri arasında israfla yapılan mücadele sonucu 387 milyon 821 bin 378 Türk liralık fazla verdi. Kitapçık Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden PDF formatında indirilebilirken, sivil toplum kuruluşları ve basın kurumlarına da posta yoluyla gönderilecek. '200 Gün Raporu', EGO Otobüsleri ve Metro istasyonlarında da dağıtılarak vatandaş ile paylaşılacak" denildi.
'HALKIMIZA HESAP VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
İkinci 100 günlük süreçte de sosyal belediyecilik anlayışını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Yavaş, özellikle öğrencilere verilen su indirimi ve ulaşımda indirimli abonman kart uygulamasından bahsetti. Başkan Mansur Yavaş, "İhalelerin sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması ile şeffaf belediyeciliğin Türkiye'deki ilk örneği olan uygulamamızı başka il ve ilçeler de hayata geçirmeye başladı. 'Belediyecilik' ile 'yolsuzluk' kelimelerinin yan yana gelmemesine öncülük edeceğiz. Belli aralıklarla yayınlayacağımız raporlarla halkımıza hesap vermeye devam edeceğiz" dedi.