Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, () – SAMSUN Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mutlu ve huzurlu bir bayram dileyerek, bayramlarda yaşanan sevinç ve kardeşlik duygularının daim olmasını temenni etti.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında bayramlarda yaşanan sevinç ve kardeşlik duygularının daim olmasını temenni eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Rahmet ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nın hem Türk milleti, hem İslam alemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullanarak şöyle cevap verdi:
“İslam kültüründe çok önemli anlamlar ifade eden bayramlar, dayanışmanın, barışmanın, huzurun, sevincin adıdır” diyen Murzioğlu, “Sevgi ve huzuru ne kadar çoğaltabilir ve hayata yayabilirsek, dünya o kadar güzelleşecektir. Zor bir coğrafyadayız. Millet olarak hep bir arada müreffeh ve huzurlu geleceğe, güçlü bir ekonomi ve genç eğitimli iş gücümüzle varabilir, sıkıntıları aşabilir ve hak ettiğimiz yere ulaşabiliriz. Hepimiz birbirimizi sevgi ile kucaklayarak, ülkemizin uygarlık yolunda mutlaka ulaşacağı parlak ve mutlu geleceğe güvenle bakmalıyız. İnsanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı ve etrafındaki herkese el uzattığı bayramlar, bir ve beraber olmanın adıdır. Temennimiz dünyada barışın, sevginin, dayanışmanın tekrar geri gelmesidir. Dünya üzerinde şu anda her zamankinden daha fazla barışa ve sevgiye ihtiyacımız var. Barışı ne kadar çoğaltabilir ve hayata yayabilirsek, dünya o kadar güzelleşecektir. Yüce Mevla’nın rızasını kazanmak adına tutulan oruçların ardından yaşadığımız Ramazan Bayramı, hepimiz için daha güzel günlerin habercisi ve müjdecisi olur inşallah. Bayramlarda yaşadığımız sevinç ve kardeşliğimiz daim olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Samsun iş dünyası adına tüm halkımızın ve İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum." 

FOTOĞRAFLI