MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde Engeliler Haftası kapsamında Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, farkındalık yaratmak için engelilerle birlikte Sevgi Yolu'nda bir süre tekerlekli sandalye ile gezdi.

Engelliler Haftası çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Alaşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene, CHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, belediye çalışanları, Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz ve engeliler ve yakınları katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Bu hafta herkesten kendilerini bir günlüğüne de olsa engelli vatandaşlarımızın yerine koymalarını istiyorum. Koysunlar ki günlük işlerini nasıl yapabiliyorlar bir değerlendirsinler. Örneğin bir gün tekerlekli  sandalye ile yada gözleri bağlı olarak Alaşehir'i gezsinler. Ben, manuel tekerlekli sandalyeye binerek, bunu vatandaşlarımın önünde yaşamak istiyorum. Ülkemizde yaklaşık 10 milyon engelli vatandaşımız var. Engelli vatandaşlarımızı evlerine hapsetmeyeceğiz. Yaşamın her alanında yer almanızı sağlayacağız. Bu konuda biz engel çıkartmayacağız. Görmeyenler için şeritler döşenmiş, ama üzerine reklam panoları konulmuş, engelli rampaları yapılmış, bunların önüne araç park edilmiş. Bunlara engel olacağız, çözümlerini üreteceğiz. Onların yaşam kalitesini yükselteceğiz" dedi.

'ENGELLİLER KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLECEKLER'

Engelliler için projelerini de sıralayan Başkan Öküzcüoğlu, "Engelli vatandaşlarımızın derneklerinin ticari bir işletme gibi kendi ayakları üzerinde durabilecekleri projelere beraber imza atacağız. Sorunları görmezden gelmeyeceğiz, halının altına süpürmeyeceğiz. Hep beraber bu sorunları çözeceğiz. Hayırsever vatandaşlarımızdan da bu ramazan ayında mübarek günde akülü tekerlekli sandalye gibi ihtiyacı olan kardeşlerimize destek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz de Başkan Öküzcüoğlu'na destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Daha sonra Başkan Öküzcüoğu, engelilere karşı duyarlılık için farkındalık yaratmak amacıyla beraberindeki engelliler ile birlikte tekerlekli sandalyeye oturarak bir süre gezdi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI